martes, 14 de diciembre de 2010

14 de desembre del 2010

Avui és "especial" perquè és l'últim dia de l'any 2010 amb la Carolina!
Hem fet l'activitat 2 que era la que quedava per realitzar sobre el tema dels Mitjans de Comunicació.
Un altre cop, recordant "vells" temps, hem fet servir el Photoshop: aquest cop havíem de posar en pràctica els coneixements que vam adquirir fent el conte, per retocar una notícia que vulguéssim tot fent protagonista d'aquesta notícia a un infant de la nostra classe i així fer-lo sentir important i estimat. Al mateix temps, ens donava la possibilitat de retocar gràficament una imatge digital i jugar amb ella per obtenir un resultat divertit.
He de dir que aquest cop m'he sentit amb més soltura davant del programa, tot i que encara he d'aprendre moltes més coses sobre el seu funcionament i la seva manipulació perquè segueixo tenint algun dubte. Tanmateix, l'Andrea i jo ens hem ensortit prou bé i aquest ha estat el nostre resultat:
Aquesta feina ens ha ocupat quasi 1 hora i mitja, és a dir, la classe sencera.
La reflexió que vull fer de la sessió d'avui és que és molt curiós tot el que es pot arribar a fer amb l'ordinador i, especialment, amb el Photoshop. Es poden crear activitats o simplement imatges molt divertides que ens poden servir per fer a classe amb els nostres futurs alumnes d'Educació Infantil. Segueixo pensant que sóc contrària a que els alumnes utilitzin els ordinadors a l'escola quan són al Parvulari, però crec que les mestres li poden treure molt de profit perquè el món digital té moltes possibilitats. És positiu que els docents s'ajudin amb l'ordinador, potser poden trobar o crear coses més interessants i motivadores que no pas a mà. Tot i que hi ha qui encara és partidari de fer-ho tot manualment, això va per gustos! I, per avui, ho deixo aquí...

Fins dijouuuus.